ICA -koti: Intian työ

ICA kodin poikia ja henkilökuntaa
ICA kodin kuulumisia keväältä 2017.
ICA -kodin vastuuhenkilöt: pastori Ravi sekä Väinö Viikilä
ICA -kodin poikia

Päivitys 19.1.2016

ICA:n (Indian Christian Assemblies) työn uudet vastuuhenkilöt ovat Antero ja Marjukka Lehtonen Jyväskylästä. He ovat käyneet jo vuosien ajan ”kasvamassa sisään” ICA:n työhön. Aulikki Virta Lahdesta jatkaa ICA:n kummisihteerinä. Väinö Viikilä jatkaa toistaiseksi tukihenkilönä sekä Suomessa että myös Intiassa.

 

Työn keskuksena on ICA -poikakoti, joka on toiminut Intian Machilipatnamissa yli 60 vuotta. Kodin perustaja on kärsämäkinen metodistipastori Armas Halonen ja mm. Aune Hyny teki siellä työtä Intiaan tultuaan 7 vuotta.

 

Kodissa on nyt (v. 2016) n. 120 poikaa, henkilökuntaa on 15. ICA-kodin intialainen vastuuhenkilö on pastori Ravi yhdessä Deborah-vaimonsa kanssa. Työhön kuuluu poikakodin lisäksi myös vastuu 11:stä seurakunnasta sekä näiden seurakuntien työntekijöistä. Uusia työkohteita on useita ja työyhteyteen pyrkiviä on monia. Lähiaikoina aloitamme kahden uuden kirkon rakennustyöt kunhan tonttiasiat saadaan ensin kuntoon.

 

ICA:n rinnalla on myös New Hope-koti, jonka vetäjänä on Philip yhdessä Rebecca -vaimonsa kanssa. Kodissa on pieni lastenkoti, jossa on lapsia n. 20. Lisäksi samassa talossa kokoontuu leskiä, neitosia, joilla ei ole työtä ja muutama muuten vain hyvin köyhä, opettelemaan ompelemisen taitoa. Kurssia vetää ammattitaitoinen, intialainen opettaja. Kurssin hyvin suorittaneet saavat ompelukoneen ilmaiseksi kotiinsa ja näin he voivat aloittaa oman itsenäisen työn lastensa hyväksi. Ompelukurssilaisia on tullut uskoon, joitakin on parantunut ja kodille on muodostumassa uusi seurakunta.

 

Tärkeä työmuoto on myös kylillä pidettävät lastenkokoukset. Lasten kokoukset jatkuvat ja monia parantumisihmeitä on tapahtunut kylillä. ICA kodilla on vieraillut useita suomalaisia ryhmiä auttamassa sekä tutustumassa kodin toimintaan. Lisäksi kodin kautta on jaettu huomattava määrä lääke-, ruoka- ym. apua hädänalaisille ihmisille.

 

Kodista jo ammatteihin lähteneet pojat ovat perustaneet yhdistyksen ICA kodin työn tukemiseksi. Useat kodista lähteneet pojat ovat antaneet ensimmäisen palkkansa kodille. Muutamat ovat ottaneet oman kummipojan. Jatkukoon tämä kehitys!

 

Vijayawada on nyt uuden, Andhra Pradesh-osavaltion pääkaupunki. Länsiosasta on tullut Telangana-niminen osavaltio ja sen pääkaupunki on Hyderabad, jossa meillä on kaksi työkohdetta. Toiseen on juuri valmistunut uusi kirkko ja seurakunta kasvaa voimakkaasti. Molempien työkohteiden pastorit ovat ”erikoistuneet” myös muslimityöhön.