Joel ja Seija Viljanen: Espanjan työ

Joel Viljanen tekee työtä Espanjan lähetyskentällä.

Tälle sivulle on tarkoitus kerätä Joel ja Seija Viljasen lähetyskirjeitä ja rukousaiheita. Teet hyvin, kun muistat heitä rukouksin. Uusimmat kirjeet löytyvät ylimpänä.

Uruquayn matkaraportti kevät 2017 (6.5.2017)

 

Hyvät Ystävät! Kiitos aivan kaikille jotka rukoilitte matkamme puolesta!

Tässä lyhyt raportti Uruguayn matkaltamme! Ilpo veljeni ja minä lähdimme reissuun torstaina 29.3 ja paluu oli perjantaina 28.4.2017.

Päällimmäisenä on suuri kiitollisuus Suurta Kutsujaamme kohtaan koska saimme kulkea edeltä valmistetuissa teoissa! Perillä vasta kuulimme että he olivat siellä rukoilleet jo lähes vuoden ajan vierailumme puolesta ja sen kyllä koimme myös selkeästi!

Uruguaissa tapahtui melko suuri jakautuminen jo joitakin vuosia sitten. Isämme johtama työ repeytyi pahasti kahtia. Jotkut alkoivat yrittää viedä eteenpäin työtä sellaisessa lain henkeen nojaavaassa asenteessa ja laativat sen mukaiset säännöt, jotka saivat monet pastorit ja seurakunnat jäämään pois veljesyhteydestä. Oikeastaan voidaan sanoa että heidät ”heitettiin” ulos! Jäljet ja arvet ovat vieläkin nähtävissä mutta hyviäkin merkkejä on ilmassa! Mietin miksi työn on pitänyt kärsiä niin paljon! Samoja tekijöitä löytyy monista muistakin suurista kriiseistä. Unohdetaan mitä Sana sanoo: Efesolaiskirje 4 : 3 ”ja pyrkien säilyttämään hengen yhteyden rauhan yhdyssiteellä”. Toisarvoiset asiat nousevat yhteyden edelle eikä Psalmi 133 pääse toteutumaan!

 

Joh. 15 : 16 – 17 Rakkaan isämme kutsu oli Jumalasta! Herra vahvisti sen sitä seuraavien merkkien ja ihmeiden kautta. Markus 16 : 15 – 20. Kuitenkin se suurin juttu on se ”pysyvä hedelmä” eli ne uskolliset uskovat josta mekin saimme nauttia runsain määrin!

Psalmit 101 : 6 – 7 Herra etsii vielä tänääkin näitä ”maan uskollisia” jotka ovat aina – onnistuessaan ja epäonnistuessaan – valmiita vaeltamaan VALOSSA!

Kuljimme tuota rakasta maata ristiin rastiin noin 3000 km ja pidimme monia kokouksia monissa seurakunnissa. Olimme myös kahden eri seurakuntaryhmittymän tai veljespiirin päivillä jakamassa Sanaa.

 

FIL. 1 : 15 – 18 Kuulimme ja näimme monenlaisia seurakuntia ja apostoleita ja pääsimme ymmärtämään miten meidän tulee kuitenkin AINA ILOITA aivan kuin veljemme Paavali teki! ON AINA pidettävä mielessä että kilvoittelemme Samaan Taivaaseen! Jokainen Palvelija On Vastaava Suoraan Herralle Itsestään! Ei ole meidän asiamme tuomita ketään – kiitos Herralle!

Se valtava rakkauden määrä jota saimme kokea oli lähes ”kestämättömän” runsasta! Sanoinkin että älkää osoittako meille enempää rakkautta tai ”halkeamme, emme kestä tätä”! Nyt sitten on aikaa sulatella kaikkea kokemaamme ja iloita siitä että Herran Työ on mennyt eteenpäin kovasti koko maassa! Joskus 50-luvulla evankeelisia uskovia oli jokunen tuhannesosa prosenttia kansasta – nykyään heitä on yli 12 %! Kunnia ja kiitos tästä kuuluu Jumalalle! Koimme käytännössä sen että Rakkaus On Aina Tarkoitettu Annettavaksi Eteenpäin – muuten se ei ole todellista rakkautta! Rakkaus ei ole jotain epämääräisiä tunteita tai ideoita vaan se vie aina tekoihin joissa kohteina ovat veljemme! Kuinka totta onkaan nämä Sanan kohdat: 1 Joh. 2 : 9 Joka sanoo valkeudessa olevansa, mutta vihaa veljeänsä, se on yhä vielä pimeydessä. 10 Joka rakastaa veljeänsä, se pysyy valkeudessa, ja hänessä ei ole pahennusta! 1 Joh. 4 : 19 Me rakastamme, sillä hän on ensin rakastanut meitä. 20 Jos joku sanoo: "Minä rakastan Jumalaa", mutta vihaa veljeänsä, niin hän on valhettelija. Sillä joka ei rakasta veljeänsä, jonka hän on nähnyt, se ei voi rakastaa Jumalaa, jota hän ei ole nähnyt. 21 Ja tämä käsky meillä on häneltä, että joka rakastaa Jumalaa, se rakastakoon myös veljeänsä! Kuinka tärkeää on aina muistaa se että ”Lahjaksi olemme saaneet. Lahjaksi antakaamme”! Matteus 10:8

Herra On Hyvä – Palvellaan Häntä Ilolla! Näissä mietteissä tällä kertaa! Teidän ; Joel Viljanen 

Rukouskirje 1 - 2017    Rakkaat ystävät ja työmme tukijat!

On suuri ilo saada jälleen lähestyä teitä kaikkia! Mitä wanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän arvostan uskollisia esirukoilijoita ja ystäviämme, jotka ette ole kääntäneet meille selkäänne missään vaiheessa! Olemme "matkanneet" yhdessä jo melko pitkään, eikös?! En ole löytänyt Raamatusta montaa "soololaulajaa" - ainakaan Ilmestyskirjasta - mutta kuoroja sieltä löytyy montakin! Kun laulamme harmoonisesti (ja teemme työtä yhdessä), taivas yhtyy lauluun ja siunaus laskeutuu kättemme työn ylle! Tämä on tullut todettua jo monta kertaa! Jatketaan "Valtakunnan Asialla" missä ikinä liikummekin! Mitä lähempänä Herran tuloa olemme, sitä enemmän tarvitsemme toisiamme! 

Tälle vuodelle mahtuu muutama isompi projekti joihin pyydän rukouksianne. Ensinnäkin lähden Uruguaihin 29.3 Ilpo - veljeni kanssa vierailemaan kaikissa isä-Altin perustamissa seurakunnissa, sekä joissakin muissakin. Matkasta tulee hyvin antoisa, haastava ja työntäyteinen, mutta kyse on rukousvastauksesta.Olin nim. kysynyt Herralta monesti, onko minun vielä vierailtava siellä lapsuusmaisemissa ja vastaus tuli tämän kutsun muodossa. Isäni lähdön jälkeen moni asia on siellä muuttunut ja pyydänkin, että rukoilette erityisesti sitä, että saamme olla rakentamassa ja hoitamassa suhteita eikä tekemässä missään nimessä hallaa tälle rakkaalle työlle! 

Lähetysseurakunnassa elämme mielenkiintosia aikoja. Muutamia nuoria on tullut uskoon ja haluavat kasteelle ja seurakuntaan ja muutamia veljiä&sisaria on myös ihanasti uudistunut! Elämme odottavassa ja innoittavassa ilmapiirissä. Jazz-aktion aikana meillä on tarkoitus pitää kastejuhla ihan Kokemäenjoessa. Saa nähdä onnistuuko. Pyydän että rukoilette heidän puolestaan, että kasvavat tervettä Jumalan antamaa kasvua, keskittyvät opiskelemaan ja juurtuvat oikein Jeesukseen & Jumalan Sanaan! 

Sitten syksymmällä onkin taas tarkoitus käydä rakkaassa Extremadura-n läänissä Espanjassa tapaamassa perhettä, ystäviä ja vierailemassa myös seurakunnissa! Sydämelleni on tullut Kairos-työ ja Raamattujen ym materiaalin jakotyö Espanjassa yhä voimakkaammin! Työ siellä kasvaa "silmissä" ja yllättäen olen "joutumassa" uusiin kuvioihin kutsumukseni maan työssä. Herra johdattakoon meitä kaikessa!      

Menimme Seijani kanssa naimisiin 13.03.1982 ja nyt on tullut aika JUHLIA tätäkin 35 v. merkkipaalua! Kiitän Herraa rakkaasta vaimostani ja siitä, että sain rinnalleni näin suloisen elämäntoverin jo noin kauan sitten! 

Ollaan kuulolla ja pidetään yhteyttä toisiimme ja Valtaistuimelle josta kaikki apumme tulee!

Rakkain Terveisin;   

Joel ja Seija Viljanen

Kesä 2016

Joel vietti suurimman osan kesästä lähetyskentällä Espanjassa. Täältä voit lukea Joelin kuulumiset Espanjan matkalta. (päivitetty 18.9.2016)

Uusimmat viestit ovat ylimpänä.

---

Porissa 18.9.2016

 

Terve teille taas kaikki hyvät ystävät!

 

On aika tehdä matkojeni loppuraportti! Ensiksi pitää kiittää kaikkia teitä jotka olitte kanssani rukoillen matkassa! Ilman teitä kaikki olisi varmaan ollut erilaista enkä usko että mukanani olisi ollut tätä siunausta jota sain kokea joka päivä!

 

Jalkani on ”melkein terve”. Sinne jäi vielä jotain sisälle enkä tiedä millä saisin pois sen. Turvotustakin on hieman mutta eivät nämä enään haittaa menoa!
 

Sain kokea myös varjelusta monin tavoin ajellessani prätkälläni Espanjaa ristiin rastiin yli 6000 km. Rukoilin että vanhan pyöräni viat tulisi esille korjattaviksi ja korjaamolla Jaca:ssa totesivat että takarenkaassa oli sisäpuolella patti joka olisi voinut räjähtää ja etupään laakerit olivat aivan lopussa. Cacereksen korjaamolla eivät olleet löytäneet mitään vikaa vaikka käskin tarkastaa hyvin kaiken,,,, loppu hyvin – kaikki hyvin!


Sanotaan että ”laiska työnsä luettelee” mutta ei kai tässä auta muukaan jos haluan kertoa matkastani. Sabiñanigon alueen työ ja siellä olevat ihmiset jäivät sydämelleni. Työ on tyypillistä Espanjan pioneerityötä eli todella haasteellista! Heidän pieni rukoushuone on täynnä sunnuntaisin ja he etsivät nyt isompaa ja parempaa tilaa. Jumala johdattakoon! Kaikki uskovat lähettivät kovasti terveisiä sieltä ja joku jopa lupasi tulla käymään Suomessa meitä tervehtimässä! Muistakaamme Suvia ja Tuomasta usein rukouksin tärkeässä työssään! Columbialainen Maria sisar synnytti sitten siellä ollessani terveen pojan – Danielin jonka puolesta pyysin rukouksianne– ja sekös oli myös suuri ilonaihe koko Sabiñanigon seurakunnalle!

 

Sieltä matkustin Castalla:an (Alicante) Walter Morales nimisen Urugualaisen pastoriveljen luo perjantaina 9.9. Hän on nuoruuden ystäväni joka tuli isän kokouksissa uskoon 17 vuotiaana. Jälleen näkeminen oli riemullinen. Emme olleet nähneet yli neljäänkymmeneen vuoteen! Saarnasin heidän seurakunnassa su 11.9 aamupäivällä ja ilmapiiri oli mielestäni tosi avoin!

 

Sen jälkeen tapasin Milla ja Mika Särkän jotka olivat juuri tulleet maahan. Oli rakentavaa ja siunattua saada keskustella näiden suuresti arvostamieni ystävieni kanssa. Lauantaina olimme Caudette nimisessä kylässä (Albaceten provinssia) jossa on aloitettu vasta alkuvuodesta uusi ja vireä työ ja sunnuntaina illalla Villena:ssa (Alicante) Särkkien tervetuliaisjuhlassa. Jatkakaamme rukousta Mikan terveyden puolesta. Herra ON Voimallinen parantamaan täydellisesti hänet!

 

Maanantaina 12.9 sain vierailla hyvien ystävieni Andres ja Lintu Lopeksen luona Torrevieja:ssa (kävivät Lähetysseurakunnassa ti.na 2.8 jos muistatte) jossa tapasin myös mm Ilpo veljeni ja hänen Irmeli vaimonsa jotka tekevät työtä San Javier-in kapungissa (Murcia).

 

Viimeiseksi sain vielä vierailla Rivas-Vaciamadridin seurakunnassa jota vetävät Markku-veljeni ja hänen Vappu vaimonsa. Olen vieraillut siellä monesti matkoillani ja tällä kerralla koin hengessäni selvästi että työ on menossa eteenpäin vaikka ei suuria muutoksia ulkonaisesti ole vielä näkyvissä! Kiitos kun muistatte heitäkin rukouksin sillä vastustus on kovaa tuossa kaupungissa! Olin todella iloinen ja siunattu saatuani todettua taas että Herra vie alkamaansa työtä eteenpäin!

 

Kaikken kaikkiaan koin että kaikki nämä tapaamiset eri uskovien ja työntekijöiden kanssa siellä olivat todella rakentavia ja jopa tarpeellisia joissakin tapauksissa! Espanjan työ on hyvin laaja ja työntekijöiden tarve on todella suuri. Monet kokee myös tietynlaista yksinäisyyttä palvelutehtävässään ja kuuntelijoiden tarve on suuri. Pyydän kaikkia rukoilemaan erityisesti sitä että Herra kutsuu espanjalaisia ja muita seurakunnissa eli ”kotona syntyneitä” elovainiolleen! Vielä kerran : Kiitos teille ja kiitos Herralle tästä kesästä! Palvellaan Herraa Ilolla Hänen Tuloonsa Asti!

 

Porissa 18 syyskuuta 2016

 

Kiittäen hyvästä yhteistyöstä, teidän: Joel Viljanen

 

---

Rukouskirje 23.8.2016, Espanja

 

Rakkaat ystävät! Hieman väliaikatietoja teille! 

 

Terveisiä täältä Pyrenneitten "korkean paikan leiriltä"! Ilmasto on ihanteellinen ja seutu on erinomainen kuntoilulle sillä täällä on paljon puhdasta luontoa ja korkeus tekee myös sen että punasolujen määrä lisääntyy melkein huomaamatta! Jalan haavan kun vielä saisi täysin kuntoon niin alottaisin oikein kunnon treenaamisen! Tänään lääkäri antoi luvan alkaa hiljalleen liikkumaan mutta antibioottikuuria pitää vielä jatkaa. Veren sokeriarvo oli normaali vaan haava ei vaan halua umpeutua kokonaan. 
 

Matka Madridista Sabiñanigoon meni oikein hyvin. Seija oli ensin matkustamassa tänne linja-autolla mutta tuli kanssani moottoripyörällä eikä katunut kokemustaan. Olemme ajelleet muutenkin yhdessä enemmän kuin ennen. Ihme!

 

Tyttäremme Kristiina ja Johanna perheineen olivat kanssamme muutaman päivän ja saimme siis iloita myös lastenlapsistamme ja vävypojista. Enok-vävy saarnasi sunnuntaina 14.8 Huescassa ja Johanna-tytär täällä Sabiñanigossa. Molemmissa kokouksissa oli selkeä Pyhän Hengen ilmapiiri ja monia ihmisiä esillä rukoiltavina - kiitos Herran!  
 

Seijani on palannut Suomeen eilen 22.8 ja kiitän Herraa ajasta jonka saimme viettää yhdessä. Nyt olen täällä ns "yksin" ja tarvitsen rukouksianne kaksin verroin enemmän! Aika ei silti tule yhtään pitkäksi sillä tekemistä riittää joka päivälle. Seurakunnassa on pää-asiasssa latinoja ja kaikilla heillä on menneessä elämässä omat sotkunsa jotka vaikuttaa vielä monesti pitkään uudessa elämässä. Herra kyllä antaa anteeksi mutta haavojen parantumiseen menee joskus todella paljon aikaa! Rukoilkaa erityisesti nuorten puolesta täällä että eivät seuraa samaa kaavaa jonka ovat oppineet vanhemmiltaan lapsuudessaan vaan ymmärtävät esimerkiksi avioliiton pyhyyden merkityksen!

 

Ensi sunnuntaina saarnaan Huescassa ja illalla vielä täällä Sabiñanigossa, joten pyydän että rukoilette että Herra armahtaa ja antaa jotain tuoretta sanottavaa näille rakkaille veljille ja sisarillemme!

 

Columbialainen Maria sisar on raskaana viimeisillään ja poikavauva antaa odottaa itseään. Laskettu aika oli 17.8 - rukoillaan että kaikki menee hyvin! Tänään illalla täällä on sellainen yhteys&rukouskokous jossa etsimme Herran kasvoja vapaassa ilmapiirissä! Tavataan rukousalttarilla!

 

Muista: Suvi ja Tuomas Pukarinen mukana Porin Lähetysseurakunnassa su 28.8 klo 18. Suosittelen että lähdet kuuntelemaan heitä. Kannatamme heitä pieneltä osaltamme... "España Para Cristo - Espanja Kristukselle" on yhteinen mottomme! 

 

Ystävällisin Terveisin;

    Saludos Cordiales
 

España tel. +34 693 725 180

 

Kiittäen, teidän: Joel  Viljanen

----

 

Porissa, 3.8.16

 

Rakkaat ystävät!

 

Kotona ollaan vaiherikkaan matkan jälkeen. Agendani meni melkolailla uusiksi sairastelun vuoksi mutta ei minun agendalla olekkaan niin väliä, vaan Herrani suunnitelmilla. Vasen jalkani tulehtui melko lailla sillä sain jo ennen matkalle lähtöä haavan joka ulottui luuhun asti telttatalkoissa. ”Uhkailivat” sairaalahoidollakin mutta päätin että jatkan matkaa kun kuumekin laski sopivasti. Nyt pitäisi saada lepoa ja haava&tulehdus hoidettua niin että voin jatkaa matkaa ensi maanantaina 8.8 rakkaan Seijani kanssa! Kiitos kun rukoilet...

 

Oli suuri ilo saada tutustua lähemmin Pukarisiin (Suvi ja Tuomas) heidän omalla työkentällään ja saada olla heidän hyvässä hoidossa myös! Tiedättehän että he ovat vähän meidänkin lähettejä! Monia tuttuja työkuvioita ovat myös heidän haasteinaan ja oli hienoa saada jakaa yhteistä taakkaa sillä, kuten tiedätte, olen jHs tuuraamassa heitä siellä Sabiñanigo-Jaca alueella 9.8 – 7.9! He vierailevat Porin Lähetysseurakunnassa sunnuntaina 28.8 klo 18 ja suosittelen että et jää pois tuosta kokouksesta!

 

Matka jatkui to.na 28.8 Najeran kautta Pangusioniin jossa olin kaksi yötä serkkuni kodissa. Najerassa tapasin oikein hyvän ystäväni romanipastorin nimeltään Francisco Gabarri, jonka kanssa purimme sielumme tuntoja hoitaen tosiamme oikein kaikin puolin lämpimässä ilmapiirissä. Hän on vieraillut Suomessa muutaman kerran ja haluaisi joskus vierailla myös meidän seurakunnassa. Herra käyttää tätä veljeä väkevästi ihmein ja merkein!

 

La. aamuna 30.8 matkani jatkui Leonin vankilan kautta Leoniin ja Zamoraan. Tuossa vankilassa tapasin erään uskonveljeni joka ilahtui suunnattomasti vierailustani sillä häntä käy hyvin harvoin ketään katsomassa. Olemme kirjoitelleet toisillemme jo vuosia mutta nyt vasta tapasimme. Hän oli jo käynyt raamatullisella kasteella vankilassa ja on pääsemässä uskon tiellä pikkuhiljaa eteenpäin. Tuomiota on vielä 17 v jäljellä ja hän on lusinut siitä jo n. 5 v. Tuon tapaamisen jälkeen tuli mieleen Jeesuksen sanat ... ”olin vankina ja te kävitte minua katsomassa” sillä tuo kohtaaminen oli todella liikuttava taivashetki meille molemmille kun itkimme ilosta Pyhän hengen murtamina! Muistakaa Lucianoa rukouksin että kestää uskossa ja on valmis maailman houkutuksiin kun kerran pääsee vapaaksi. Ympäristö on TOSI vaikea!

 

Leonissa tapasin nuoren suomalaispariskunnan jotka ovat opiskelemassa espanjaa ja valmistautumassa lähetystyöhön. Nämä uudet ystäväni, Antti ja Teija Kurko lapsineen myös ”hoitivat” minua hetken ja oli ilo keskustella heidänkin kanssaan ja kuunnella heidän lähetystyösuunnitelmiaan.

 

Zamorassa olin amerikkalaisten pitkän linjan espanjanlähettien vieraina eli ystäväni Diane ja Bill Jackson ottivat minut hoiviinsa yhdeksi yöksi. Arvostan suuresti heitä ja heidän työtään jota tekevät neljällä eri paikkakunnalla. Sunnuntaina sain sellaisen ”lahjan” että saatoin vierailla Toro (härkä) nimisessä kaupungissa. Kerron miksi. Ehkä joku teistä muistaa Kaarlo ”Kalle” Toron? Hän asui Porissa kun tulimme Espanjasta perheeni kanssa ja olimme välivuoden Hsrk.n työntekijöinä. Hän kertoi että hänen esi-isänsä olivat aikoinaan lähteneet tuosta kylästä venäjälle pakoon falangisteja ja että olis hienoa joskus käydä siellä hänen ”juurillaan”. Kallessa oli ilmiselvästi espanjalaista verta. Hän oli tosi aktiivinen ja palvelualtis. Toron srkssa iloittiin hänen uskoontulostaan sillä Kallehan oli pelastunut todella ”syvältä” kuten tapaamme sanoa!

 

Eipä muuta tähän ”hätään” kuin että ”näillä mennään”! Kiitos edelleenkin esirukouksista tämän pienen Herran palvelijan hyväksi!

Teidän; Joel & Seija Viljanen

 

---

25.7.2016

 

Hyvät ystävät!

 

Terveisiä Pukarisilta joiden luona nyt "sairestelen vähän"! Haava jonka sain kun haimme telttaa 1.7 on paisunut ja kipee. Lisäksi kuume on vähän noussut vaikka kaikki voi johtua lievästä auringonpistoksesta (lämpötila on korkea)  jonka tänään sain... Kiitos kun rukoilette että saan jatkaa matkaa ylihuomenna!

 

Prätkä toimii nyt hyvin mutta mies on alavireessä. Oli todella rakentavaa puhua Baskimaan työntekijöiden kanssa ja nähdä esimerkiksi Beasainissa miten työ on mennyt eteenpän ja seurakunnassa on nuoria! Ongelmia ja pettymyksiäkin aina joutuu kuuntelemaan mutta sehän kuuluu "toimen kuvaan"!

 

Seuraavat pysäkit ovat jHs (jos paranen) Ejea de Los Caballeros - kylä vieressä, Logroño, Pangusion, Leon.in vankila ja Zamora! En jaksa nyt kirjottaa enempää kun olo huononee koko ajan...

 

Kiitos kun "pysytte matkassa" ! Kiitos Kaunis! 

 

  Ystävällisin Terveisin;    Saludos Cordiales
 

España tel. +34 693 725 180


     Joel  Viljanen

----

12.7.2016

 

Hyvät ystävät!

Hieman väliaikatietoja kunnes pääsen jatkamaan ”ratsastamista”. Rautahevoseni on nimittäin huollossa.Prätkällä ajo oli sunnuntaina kuin huonosti lämmitetyssä saunassa kun lämpötila oli 40 asteen tienoilla mutta minä silti nautin!

Perjantaina olin Cacereksen seurakunnan paimenperheen luona syömässä ja illalla puhuin tuossa rakkaassa seurakunnassa. Jäi ihan hyvä maku vierailusta! On aina mielenkiintoista nähdä ketkä kaikki ovat pysyneet matkassa ja sitoutuneet seurakunnan työhön. Esimerkiksi Ismael niminen Seijan pyhäkoulupoika on sellainen ja lisäksi iloitsin suuresti siitä että hän on saanut työtä! Espanjan nuorisotyöttömyystilastot ovat muuten karua kerrontaa!

Sunnuntaina sain olla Meridassa puhumassa uuden rukoushuoneen avajaisissa ja illaksi ajoin, kuten jo kerroin,” hyvässä säässä” Badajoksen kaupunkiin. Siellä keskustelin pitkään tilalleni jääneen pastorin kanssa. Työ on mennyt huimasti eteenpäin mutta hän on ollut niin tiukoilla taloudellisesti että oli vähältä jättää koko työn! Täälläkin on liikaa sellaisia uskovia joiden lompakko ei ole vielä ”tullut uskoon” sekä paljon työttömyyttä! Mietin parhaillaan miten voisin auttaa häntä.

Matkani jatkuu pian. Seuraavaksi kohteina ovat La Vera vielä Extremadurassa ja sen jälkeen nokka kohti pohjoista! Ainakin Vitoriassa ja Beasainissa Baskimaassa tällä viikolla pitää käydä jHs! Ensi viikolla tarkoitus on olla sitten jo Pukaristen kanssa Sabiñanigossa ja Huescassa.

Yritän huoltaa wanhaa kulkupeliäni parhaani mukaan mutta ei rukouksennekaan pahaa tekisi! On suurta armoa kokea että saa kulkea ”edeltä valmistetuissa teoissa”! Kiitos kun ”pysyt matkassani”.

Rakkain terveisin.

Teidän, Joel

 

---

 

2.7.2016

Hyvät Ystävät! 

 

Lähden taas kohta rakkaaseen lähetyskenttääni eli Espanjaan. Suunnitteilla on jHs kaksi erillistä matkaa eli 6.7 - 1.8 ja 8.8 - 16.9 ja pyydän teitä tulemaan ainakin rukouksin mukaani tälläkin kertaa!

 

Edessä on pitkiä matkoja wanhalla prätkälläni (toivottavasti se kestää tällä kertaa) ja monia seurakuntavierailuja, kehityskeskusteluja työntekijöiden kanssa sekä evankeliontia kaduilla ja kujilla. Lisäksi toimin matkallani pastorin sijaisena Pukaristen tilalla.

 

Tapaan myös Kristiina ja Johanna tyttäriemme perheet. On myös aina ihanaa toteuttaa isoisän "velvollisuuksia"! LOL! 

 

Kerron lisää kun "agenda" alkaa oleen selvempi! Kiitos kuitenkin jo nyt siitä että "hyppäät kyytiimme"! Terv. Joel & Seija

 

MS Word -tiedostoRukouskirje 2 2015.doc (14 kB)
Kirje Espanjan matkaltani 20.7 - 10.8.2015