Ketä palvelet? (2.11.2016)

2.11.2016

- IHMISEN SUURIN ETUOIKEUS -

Ketä palvelet ?

 

Psalmit 100 : 1 Kohottakaa riemuhuuto Herralle, kaikki maa.

2 Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa hänen kasvojensa eteen riemulla.

3Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät tehnyt, ja hänen me olemme, hänen kansansa ja hänen laitumensa lampaat. 4 Käykää hänen portteihinsa kiittäen, hänen esikartanoihinsa ylistystä veisaten.

Ylistäkää häntä, kiittäkää hänen nimeänsä.

 

Palvella jotakuta on olla hyödylinen tälle. Kysynkin : Kenelle haluat olla hyödyksi, vain itsellesi, tälle maailmalle vai Jumalan Valtakunnalle? Palveleminen on myös miellyttämistä ja siinä mielessä kysyn: Ketä haluat elämälläsi eniten miellyttää, itseäsi, maailmaa vai Herraa Jeesusta? ON tuleva päivä jolloin KAIKKI MAA on PALVELEVA HERRAAMME, Rauhan Ruhtinasta, rakasta Jeesustamme! Miksi emme palvelisi Häntä JO Nyt? (1) Pienellä ihmislapsella ei TODELLAKAAN ole suurempaa etuoikeutta kuin Palvella Suurta ja Mahtavaa Jumalaa! Hän ei tarvitse välttämättä MITÄÄN sinun eikä minun kädestä ! Lueppa seuraavat Raamatun kohdat ja mieti asiaa! : Job 21 : 15 ; Job 41 : 2 b – 3; Joosua 24 : 13 – 19 ; Mal. 3 : 14 ; Room. 11 : 33 - 36

 

 

 

  1. Seuraava seikka kertoo paljon: (2) Mikä asia tuottaa sinulle ILOA? Herran Palvelemisen ei pitäisi olla koskaan ”pakkopullaa” tjs vaan SUURI ILO ja ETUOIKEUS ! Onko ilosi suurin LÄHDE joku muu asia tai ihminen? Mikä on elämäsi tärkein asia? 1 Joh. 5 : 3 Kun rakastaa ON ILO PALVELLA!

 

  1. Se ketä PALVELET määrittää kuka TODELLISUUDESSA OMISTAA SINUT? (3) EI ole ”trendikästä” sanoa että joku muu omistaa meidät mutta; miten asian pitäisi olla uskovan kohdalla? Kukaa määrää elämässäsi – SEN OMA OLET! Luukas 16 : 12 -13 Omistaako ”mammona” sinut? Otan osaa!

- HUOM! Teksti EI sano että ”ei saa palvella” kahta Herraa VAAN ETTÄ EI VOI! Se on sula mahdottomuus! Ennemmin tai myöhemmin jokainen joutuu päättämään ketä haluaa palvella! Room. 14 : 11

 

 

  1. MIHIN todellisuudessa USKOT? Sinä palvelet ketä uskot ja jos uskot Jeesukseen tahdot yleensä tehdä Hänen Tahdon! Joh. 7 : 17 Tosi tapaus Espanjasta: Todistaja: Mihin te uskotte? Galicialainen mies: Minä uskon pyhään roomalaiskatoliseen äitikirkkoon! Todistaja: Selvä, mutta mihin SINÄ uskot? Gal. Mies : Enkö juuri sanonut sitä? Minä uskon kaiken mitä opettaa tämä p.kat.äitikirkko. Todistaja: Ok mutta mitä se teidän kirkko opettaa? Gal.mies suuttuneena: En tiedä eikä minun tarvitsekaan tietää sillä ”doctores tiene la iglesia – kirkolla on tohtorinsa” ! Ei ollut edes halua ottaa selvää tai tehdä Jumalan vaan ainoastaan kirkon tahdon!

 

- Mutta mihin sinä ja minä uskomme, tunnemmeko Raamattumme ja elämmekö sen mukaan? Teoria on eri asia kuin käytäntö ja käytännössä näytämme mihin uskomme. RICHARD WUMBRAND sai kärsiä monia vuosia neuvostovankiloissa uskonsa tähden. Olisi varmaan päässyt vapaaksi jos olisi kieltänyt Jeesuksen koska häntä kidutettiin monilla tavoilla ja kauan. (kannattaa lukea hänen elämäkertansa) R. W valitsi Herran palvelemisen ja uskonsa säilyttämisen luopumisen sijaan! Hän sanoi: ” Se mitä ajattelet että uskot ei ole se mitä sanot uskovasi vaan SE MINKÄ PUOLESTA OLET VALMIS KUOLEMAAN”. Jos emme ole valmiita kuolemaan Hänen puolestaan, olemmeko valmiita elämäänkään Hänelle?

- Meitä koetellaan monin tavoin ja se on hyvin tarpeen. Jeesus haluaa olla kaikkemme! Joku sanoi hyvin: ”Vasta KUN JEESUS ON KAIKKI MITÄ SINULLA ON, tiedät että HÄN ON KAIKKI MITÄ TARVITSET”!

 

 

  1. Palvelijan ominaisuudet:

- Haluatko luoda itsellesi mainetta/uraa vai olla todella hyödyllinen muille? Asenne tärkeämpi kuin saavutukset! Olenko aina valmis palvelemaan ?

- AITO palvelija keskittyy aina enemmän MUIHIN kuin itseensä! Älä ajattele vähemmän ITSESTÄSI (ajattele oikein) vaan ajattele vähemmän ITSEÄSI!

- Oikea Jumalan Palvelija EI käytä (tai yritä käyttää) Jumalaa omiin tarkoituksiinsa, vaan antaa Jumalan käyttää itseään Hänen tarkoituksiinsa! Matteus 5 : 41 Hän tekee KAIKEN NIINKUIN HERRALLE – rakkaudesta Jumalaan!

 

  1. (4) Yhteen tuleminen on tärkeää sillä SEURAKUNTA on se paikka jossa voimme eniten ILOITA ja OPPIA PALVELEMISEN taitoa! Sananl. 27 : 17 Emme ole niin hyviä kuin yksin ollessamme luulemme. Kasvua tapahtuu vain toistemme seurassa palvellen!

 

  1. Loppusanat: 2 Kun. 17 : 33 Vaikka he palvelivat Herraa, he palvelivat myös omia jumaliaan niiden kansojen tavoin, joiden joukosta heidät oli siirretty Samariaan. Kaksimielisyys ja epävakaus ovat vaarallisia piirteitä uskovassa. Puolisydämisyys johtaa TRAGEDIAAN! Ennemmin tai myöhemmin saatana ottaa ”omansa” siksi on parempi PALVELLA HERRAA RIEMULLA!

 

-JOS ajattelemme että ”otampa kaiken hyvän täältä ja sieltä” en lopulta saa kumpaakaan! 1 Kor. 15 : 19 Maailman eli mammonan palveleminen tekee meistä todella ONNETTOMIA ihmisiä!!!

 

- Kannattaa Palvella Herraa vaikka joutuis vähän luopumaankin jostain! Ei ole ketään toista joka voi luvata meille: Matteus 19 : 27 – 30 … Herran Palvelija Saa Parhaimman Palkan – joskus jo täällä alhaallakin MUTTA viimeistään PERILLÄ! Palkintomme, PALKKAMME on NIIN SUURI että emme osaa sitä EDES KUVITELLA NYT ! HÄN EI jää kenellekään velkaa! t. J.V