Kiire mihin? (20.8.2017)

Espoossa 20.08.2017. Matkalla Extremaduraan....

 

Hyvät ystävät!

Kirjoittelen tätä tyttäremme olohuoneessa rauhallisen sunnuntain aamutunteina. Kiireet loppuivat juuri kun sain textarin. Lentomme on peruttu. Nousimme aikaisin ja meidän piti lähteä tiukalla aikataululla lentokentälle mutta nyt nautin täysin siemauksin tästä ihanasta olotilasta: Ei ole kiire mihinkään, sain ihan yhtäkkiä lähes vuorokauden "uutta aikaa" mitä en ollut mitenkään ehtinyt suunnitella täyteen ohjelmaa ja tässä vaan kiittelen Herraani ja ajattelen kuinka mahtavaa tuleekaan olemaan ikuisuus Jeesuksen seurassa taivaassa kun ei enää tarvitse olla "kellon orja"! Great Feeling!

Viime perjantai 18.8 taas sitten oli yksi elämäni inhottavimmista ja kiireisimmistä päivistä. Aamupäivällä ei tapahtunut mitään mainittavaa mutta n. klo 16 kaikki hälytyskellot alkoivat soimaan sisälläni! Nimittäin perheemme whatsapp ryhmään alkoi sataan itkunsekaisia ääniviestejä tyttäreltämme Turun keskustasta! Hän oli kyllä turvassa jonkun kaupan sisällä mutta ulkona riehui joku marokkolainen puukkosankari joka jahtasi erityisesti naisia. Arvatkaa lähdimmekö ajelemaan vähän "reippaasti" tyttömme avuksi! En ole saanut koskaan ennen rakkaalta tytöltäni niin pitkää ja lämmintä halausta kun pääsimme hänen luokseen! Hän kertoi että juuri hetkeä ennenkuin tämä idiootti alkoi riehumaan hän, Katy, oli sanonut kaverilleen että käännytään eri suuntaan. He kävivät vain noin 20 metrin päässä tästä murhaajasta! Nyt sanomme "loppu hyvin - kaikki hyvin" mutta... isän sydän vapisee vieläkin kun ajattelen tilannetta! 

Aika on merkillinen ja ihmeellinen asia. Joskus voimme ajatella että meillä on sitä yllin kyllin. Joskus taas siirtäisimme kellon viisareita eteenpäin pikavauhtia päästäksemme perille silmänräpäyksessä! Näin on täällä "ajassa" - kuten sanonta kuuluu. Ikuisuus, aika ilman loppua onkin sitten aivan eri juttu. Me "pienet ihmiset" emme pysty tajuamaan edes mitä tarkoittaa "iäisyys" mutta olemme niin hölmöjä että valmistaudumme kaikkeen paitsi varmistamaan sen että vietämme iäisyyden oikeassa paikassa! Mihin meillä on kiire, olemmeko valmiita siihen hetkeen kun jokaisen meidän kohdalla kiireet loppuu lopullisesti? Olisit viisas jos ottaisit selvää asiasta, eikös? 

Palaillaan asioihin "kun sinulla on hetki aikaa",,,, ja sitähän meillä aina on... mutta vain meille tärkeisiin asioihin! .... 

 

Ystävällisin Terveisin;

 

Joel  Viljanen

Porin Lähetysseurakunta