Rakkaus rakentaa (25.9.2018)

 

1 Kor. 8 : 1 … Tieto paisuttaa, mutta rakkaus rakentaa. 2 Jos joku luulee tietävänsä jotakin, hän ei vielä tiedä, niin kuin tulee tietää. 3 Mutta jos joku rakastaa Jumalaa, hänet Jumala tuntee!

 

Mikä voisi olla tämän syksyn motto seurakunnassa? Rakkaus Rakentaa? Miten ja mitä se rakentaa? Missä rakkauteni Jumalaa kohtaan näkyy/tuntuu vai onko se vaan ”tietopuolista” jumalanpalvelusta? Tunteeko Jumala todella minut? Mietitään hieman näitä! Rakkaus on laasti ja teot ovat ne tiiliskivet?

 

1 Piet. 4 : 8 Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan kestävää (harras - 38), sillä rakkaus peittää syntien paljouden. 9 Olkaa vieraanvaraisia toinen toisellenne, nurisematta. 10 Palvelkaa toisianne Jumalan moninaisen armon hyvinä taloudenhoitajina sillä armolahjalla, jonka kukin on saanut.11 Jos joku puhuu, puhukoon kuin Jumalan sanoja. Jos joku palvelee, palvelkoon sen voiman mukaan, jonka Jumala antaa, että Jumala tulisi kaikessa ylistetyksi Jeesuksen Kristuksen kautta!

 

  • Millaista on ”kestävä rakkaus”? Se ei ainakaan ”vikoile”! Se on USKOLLISTA RAKKAUTTA - Sanalle ja Uskoville! Tämä EI tarkoittane että ”lakaistaan maton alle” jos esim. näemme veljemme elävän synnissä, vaan sitä että toimimme Jeesuksen opetuksen mukaan eli niin että puhumme ensin k.o ystävän kanssa, sitten vasta otamme jonkun mukaan jne. Koen että minua rakastetaan myöskin silloin kun minusta välitetään tarpeeksi että ei ”ohiteta” minua vaan : EF. 4 : 14-16 !

 

  • Miten on mielestänne vieraanvaraisuuden laita nykyään? Onko kotini linnani vai voiko ihmiset tulla sinne edes joskus? KUN kodin ilmapiiri on Pyhän Hengen hallitsema siellä voidaan ”rakentua yhteisestä uskostamme”!

 

  • Yhdellä yksi armolahja, toisella toinen, jokaisella joku lahja! ”Joku puhuu” : On todella tärkeää että osaamme puhua toisillemme ”rakentavasti” - minä joudun usein rukoilemaan: Psalmit 141 : 3 Herra, pane minun suulleni vartija, vartioitse minun huulteni ovea!

 

  • PALVELKAA TOISIANNE! Tämä lienee tärkein tapa rakentaa seurakunnassa. Sanamme joko rakentavat tai repivät! SAMOIN TEKOMME! Teot ovat yleensä sanoja vilpittömämpiä!

 

  • 1 Kor. 14 : 4 Pyhä Henki on RAKENTAJA! HÄN jakaa armolahjoja, työkaluja, joille rakentaa itseänsä ja seurakuntaa. Myös on kirjoitettu: ”Jumalan Rakkaus on vuodatettu sydämiimme Pyhän Hengen kautta” Room.5:5

 

  • Kristus jakaa mielipiteitä aina, Hän on joko kulmakivi tai kompastuskivi! 1 Piet. 2 : 6 ”Katso, minä asetan Siioniin kulmakiven, valitun ja kalliin. Joka häneen uskoo, ei joudu häpeään.” 7 Teille, jotka uskotte, se on kallis, mutta niille, jotka eivät usko, on siitä kivestä, jonka rakentajat hylkäsivät, tullut huippukivi , 8 kompastuskivi, loukkauksen kallio. Koska he eivät tottele sanaa, he kompastuvat, ja se heidän osakseen on määrättykin.

 

  • 1 Kor. 3 : 10 (1-15) Perustus kestää mutta miten ja millaisilla rakennusaineilla rakennamme? Jääkö elämästäni mitään jälkeä tänne, mikä on hengellinen perintöni? Tässä mielestäni puhutaan a) teoistamme ja b) niiden motiiveista eli kenelle olemme tehneet sen mitä olemme tehneet? Kol.3:23

 

  • 1 Joh. 5 : 3 Millä mielellä teemme asiat? Rakentaminen tapahtuu ilosta, vapaudesta ja rakkaudesta käsin! Kun teen mielelläni TEEN HYVIN!

 

Joel Viljanen