Yhteyden voima! (14.1.2016)

      Yhteyden Voima!                                                             Porissa, 14.01.2016

Apt. 4 : 31 “Ja kun he olivat rukoilleet, vapisi se paikka, jossa he olivat koolla, ja he tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja puhuivat Jumalan sanaa rohkeasti. 32 Ja uskovaisten suuressa joukossa oli yksi sydän ja yksi sielu; eikä kenkään heistä sanonut omaksensa mitään siitä, mitä hänellä oli, vaan kaikki oli heillä yhteistä” !

Mikä mahtava kuvaus alkuseurakunnasta! He jakoivat KAIKEN: ajan, ilot, surut sekä tarvittaessa myös muuta eli aineellistakin. Mikä 100 %nen Herralle antautuminen ja ihana yhteys vallitsikaan heidän kesken! EN tarkoita että tuo seurakunta olisi ollut – täydellinen, EI. He kuitenkin pysyivät yhdessä kaikissa olosuhteissa. Yhteydessä on ystävät kysymys elämämme tärkeimmästä asiasta. EI Jeesus sanonut turhaan että: ”Ilman MINUA te ette voi mitään tehdä”! Olisiko mahdollista, että vielä tänäkin aikana Jumala yhtyisi seurakuntansa toimintaan niin että ”paikat tärisee”, kaikki puhumme rohkeasti Jumalan Sanaa, sielut tekee todellista parannusta elämässään ja uskovat elää hyvässä yhteydessä Häneen ja toisiinsa? Vaikealta se näyttää mutta ei ehkä mahdottomalta!

Tämän päivän seurakunnan voiman puute eli hengellinen aneemisuus (mikä lähes kaikkia seurakuntia vaivaa) on mielestäni, a) Yhteyden puutetta Herran kanssa ja b) Seurakuntayhteyden lähes olematon vaikutus monissa uskovissa! Monet ”harrastukset” (hyvätkin), vääristä asioista huolehtiminen, synti ja ilmiselvä näyn puute saa nykyään aikaan melko ”velttoja” uskovia. Näin väitän! Totinen rukous loistaa poissaolollaan monien elämässä.

HokkusPokkus temput EI auta. EI ole olemassa ”oikotietä onneen”. Jos emme etsi Herraa totisella sydämellä rukoillen ja paastoten kuten alkuseurakunta, seurakuntiemme tulevaisuus näyttää todella heikolta! Seurakuntayhteyskin on nykyään monella sitä vaan, että käydään ”kun siltä tuntuu” eikä saada kunnon ravintoa mistään, koska käydään siellä missä kulloinkin on joku suosikkisaarnaaja. Ei sitouduta omaan hengelliseen kotiin kuten pitäisi, jotta hengellinen kasvu pääsee edes alkuun! Haetaan vaan kermavaahtoa sieltä sun täältä, eli tunteet vie minne sattuu ja ”jälki eli hedelmä” on sen mukaista. Puhun yleisesti – en kenenkään tuntemanne ihmisen elämästä! Miksei tälläisen uskovan hengellisessä (eikä aina edes inhimillisessäkään) elämässä tapahdu tervettä kasvua? ”Kylässä” on aina helpompi käydä MUTTA kotona meidät tunnetaan ja meitä ojennetaan sellaisissakin asioissa, joissa tavitsemme jopa nuhtelua! Tämä olisi meille todella hyvä asia kun vaan ymmärtäisimme tämän siunauksen. Kaikille meille on tarpeen kuulla joskus ”kirveleviäkin” asioita itsestämme, jotta voimme tehdä parannusta vääristä teoistamme ja asenteistamme! Yhteys on tarpeen aivan meille jokaiselle. EI niin että sinun&minun pitäisi olla tai tehdä jotakin tärkeää jotta tarvitsisimme tätä, vaan aivan päinvastoin – mitä heikompi olen, sitä tarpeellisempaa minun on kokoontua ja olla "kotona" muiden heikkojen kanssa vahvistumassa! 

EN usko myytteihin (kuten esimerkiksi siihen että ”kaikkien seurakunnassa pitäisi olla onnelisia” eli että kenelläkään ei saisi olla vaikeuksia), mutta uskon siihen, että jokaisella uskovalla on omalta osaltaan (omalla tontillaan) vastuu oman seurakuntansa ja omaan hengelliseen tilaansa ja että kun sen oivaltaa, se innostaa ja antaa uutta potkua monin tavoin. EI käy kenenkään syytteleminen. Väitän myöskin niin, että KUN yhteys Herraan ja seurakuntaan on elävä ja arkinen se saa aikaan a) palvelualttiutta; b) mielekkyyttä&intoa kaikkiin elämänalueisiin sekä c) voimaannuttaa uskovan tervettä hengellistä kasvua todella paljon! Tasapaino perhe-elämän t. ns. yksityiselämän ja seurakuntaelämän välillä on myös todella tärkeä asia. Ne eivät tuhoa eikä poissulje toisiaan - päinvastoin! Kun kotona on asiat kunnossa, seurakunnassa on hienoa palvella ja ilo olla! Alkuseurakunnan uskovat ”eivät sanoneet omakseen” mitään siitä, mitä heillä oli! Henk.koht. uskon että U.T.ssa ei puhuta paljon kymmenyksistä koska tämä asenne oli vallalla: ”Kaikki mitä omistan On Herrani” ! Jeesus EI kumonnut kymmenyksiä vaan Hänessä me täytämme lain kirjaimen. Paavali sanoo: ”Rakkaus On Lain Täyttymys”. Sana opettaa meitä pitämään huolta ensin omistamme unohtamatta seurakuntaamme. Mielestäni tätä on todellinen herätys ja Jeesuksen mainitsema YLTÄKYLLÄINEN ELÄMÄ!  

Terve ruumis kasvaa. Se on luonnollinen seuraus oikeasta, terveestä ja vapauteen perustuvasta yhteydestä! Tämä Daavidin matkalaulu antaa meille selkeän kuvan siitä missä siunaus ja työn menestys piilevät: Psalmi 133 : 1 Katso, kuinka hyvää ja suloista on, että veljekset sovussa (yhdessä ja harmoniassa) asuvat! 2 Se on niinkuin kallis öljy pään päällä, jota tiukkuu partaan — Aaronin partaan, jota tiukkuu hänen viittansa liepeille. 3 Se on niinkuin Hermonin kaste, joka tiukkuu Siionin vuorille. Sillä sinne on Herra säätänyt siunauksen, elämän, ikuisiksi ajoiksi!

Ymmärrän hyvin sen että, olemme kaikki todella erilaisia ja että Hyvä Jumalamme EI odota sinulta esimerkiksi samaa kuin minulta jne. Joillekkin ”riittää” se kun käyvät noin kerran kk.ssa seurakunnassa. Tunnustan, että minä tarvitsen uskovien yhteyttä paljon enemmän ja useammin kuin ehkä ”keskivertouskova” Suomessa. Mutta epäilempähän vaan, että moni tarvitsisi sitä enemmän kun vaan tuon ehtoolliskokouksessa käynnin! Toivon mukaan ymmärrät että kirjoitan tätä todella huolissani yleisestä tilastamme enkä syyttääkseni ketään! Kunnioitan erilaisuuttamme koska Jumalakin tekee niin enkä puhu nyt jostain ehdoista pelastumiseen koska se tapahtuu kerran silkasta ARMOSTA! Kukaan meistä EI silti voi ohittaa sitä totuutta mikä tulee selvästi ilmi Jeesuksen opetuksessa esim. Matteus 25 : 14 – 30 ja Luukas 19 : 11 – 26.

2 Kor. 13 : 11 Lopuksi, veljet: iloitkaa, antakaa ojentaa itseänne, ottakaa kehotukseni vastaan, olkaa yksimielisiä ja eläkää rauhassa, niin rakkauden ja rauhan Jumala on oleva teidän kanssanne. 12 Tervehtikää toisianne pyhällä suudelmalla (miten vaan mutta tehkää se – sanon minä!). Kaikki pyhät lähettävät teille terveisiä. 13 Tulkoon teidän kaikkien osaksi Herran Jeesuksen Kristuksen armo, Jumalan rakkaus ja Pyhän Hengen yhteys!

Harras rukoukseni on, että nyt kun ”pimeys” on aina vaan sakeampi, alamme kaikki ymmärtämään selkeämmin yhteyden merkityksen&tärkeyden ja siihen kätketyn voimaannuttavan vaikutuksen seurakunnassamme! Jokainen meistä tarvitsee tätä! KUN Jumala Armossaan alkaa vaikuttamaan meissä kaikissa Herran etsimistä sekä yhdessäolemisen – ja tekemisen iloa voimme nauttia täysin siemauksin yhteyden voimasta jota Pyhä Henki vaikuttaa vielä tänä päivänäkin! Ole osa sitä mitä Jumala jo tekee! Hän haluaa uudistaa meitä jokaista sisältäpäin. Herra täyttää meitä Pyhällä Hengellä ja tulella! Se polttaa pois kaiken kuonan mikä estää & sammuttaa todellisen yhteyden voimaa meidän jokaisen elämässä jossain määrin!  Rakkaudella; Joel Viljanen, Porin Lsrkn paimen.

 

Mitä tarkoitetaan "yleinen pappeus" määritelmällä? Porissa 24.09.2015

Edelliseen "Näkyä etsimässä" kirjoitukseeni haluan lisätä seuraavan raamatullisen argumentin:  1 Pietarin kirje 2 : 8 Koska he eivät tottele sanaa, niin he kompastuvat; ja siihen heidät on pantukin. 9 Mutta te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa", julistaaksenne sen jaloja tekoja, joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa; 10 te, jotka ennen "ette olleet kansa", mutta nyt "olette Jumalan kansa", jotka ennen "ette olleet armahdetut", mutta nyt "olette armahdetut" !

Totteletko Jumalan Sanaa? Jos olet niin viisas että teet niin, niin sinulla on tehtävä! Vain silloin voit lukeutua myös Jumalan Kansaan ! Koetpa sitten läheisemmäksi minkä tahansa e.m määritelmistä (suku, papisto, heimo tai olevasi vain Hänen omaisuutta) sinä voit "JULISTAA" Jeesusta jollakin tavalla ja väitämpä niinkin, että siihen ei aina tarvita edes sanoja!

Jumalan antamaan tehtävään voi myös kasvaa Jumalan antamaa kasvua. Aina se ei ole heti itsestään selvyys mikä on paikkani ja tehtäväni, mutta kun teen sen mitä tehtäväksi tulee eli olen uskollinen vähässä, tämä asia alkaa pikku hiljaa kirkastumaan minulle ! Hän ei pane meitä tekemään mitään mihin Hän itse ei ole ensin antanut meille valmiuksia ja lahjoja, näin uskon. Hänen kuorma on keveä ja ies sovelias ! Matteus 11 : 29 - 30   

NYT meillä on "mahdollisuus muutokseen" tässä asiassa jos meillä on väärä ajatusmalli ! Väärällä mallilla tarkoitan sitä että ajattelet että sinulla ei ole mitään virkaa seurakunnassa tai että "hoitakoot ammattilaiset" Jumalan Valtakunnan työt! Ehtona vaan on että olemme avoimia ja että elämme täydessä kuuliaisuudessa Sanalle ja Pyhälle Hengelle. Kuinka valtavaa olisikaan että JOKAINEN uskova seurakunnassamme löytäisi paikkansa ja palvelisi ilolla tälläisessa "yleisessä pappeudessa". Jumalan Suurta Siunausta Sinulle Juuri Tänään!

 

Näkyä etsimässä”

Minkä aika on NYT? Haggai 1 : 2 – 5

Ajatuksia Porin Lähetysseurakunnan kehityskeskustelun pohjaksi 27 elokuuta 2015

Tämä kansa sanoo: EI ole vielä tullut aika rakentaa Herran Huonetta”

 

Minkä aika on NYT sinun elämässä?

Onko aika rakentaa omia juttujamme vai Jumalan Valtakuntaa? Uskon että Jumalan siunaus on yllämme maallisissakin asioissa KUN ENSIN etsimme Jumalan tahtoa eli otamme vaarin AJASTA jossa elämme ja MAHDOLLISUUKSISTA / VASTUUSTA joita Herra tarjoaa meille nykyaikana. Mihin käytän suurimman osan ajastani ja voimistani? Miten voisimme kehittää seurakunnan toimintaa ja yhteyttä toisiimme niin että pääsemme eteenpäin yhdessä ja erikseen? Mitkä asiat ovat henkilökohtaisen kasvuni esteenä? On hyvä tutkia omaa sydäntä eikä niinkään arvailla muiden asenteita. Seurakunnan siunaus on sinun siunaus ja sinun siunaus on seurakunnan siunaus!

Väitän että jos uskova ei löydä paikkaansa Kristus-ruumissa siten että kokee ”palvelemisen ja kuulumisen” iloa, tämä ei pääse kasvamaan terveellä tavalla ja saattaa jopa näivettyä kuoliaaksi! (hengellisesti tietenkin) Kun seurakunnan näky ei ole selkeä monet myös ”äänestävät” jaloillaan eli häipyvät hiljaa jonnekkin harmaan alueen uumeniin. Miten voisimme estää tätä ikävää seikkaa keskuudessamme? Mietitään ja rukoillaan yhdessä sitä! Sananlaskut 29 : 17 – 18 Tämä on kutsu vain niille jotka kokevat ”Pyhää Tyytymättömyyttä” elämässään. Ellei NÄKY ole selkeänä silmiemme edessä me harhailemme ja käymme kurittomiksi! Tarvitsemme myös Jumalan Profeetallista vaikutusta ja eräässä espanjankielisessä käännöksessä (BLPH-ES) sanotaankin : ”Missä PROFETIA (Jumalallinen Ohjaus) puuttuu kansa tekee mitä vaan...”

 

Toimintakeskeisyydestä yhteys- eli suhdekeskeisyyteen

Kaikkien pitäisi kokea tulevansa paimennetuiksi mutta onko tämä ajatus tämän ajan Suomessa aivan utopiaa? Kunhan kysyn. Näin ei ollut varmaankaan alkuseurakunnassa.

1 Kor. 12 : 24 – 27 ”Jumala on liittänyt ruumiin yhteen niin, että antoi halvempiarvoiselle suuremman kunnian, 25 ettei ruumiissa olisi eripuraisuutta, vaan että jäsenet pitäisivät yhtäläistä huolta toinen toisestaan. 26 Ja jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki jäsenet kärsivät sen kanssa; tai jos jollekulle jäsenelle annetaan kunnia, niin kaikki jäsenet iloitsevat sen kanssa.

27 Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä ” !

Efesolaiskirje 4 : 11 - 12 Mitä varten Herra on pannut nämä ”muutamat”? Tehdäkseen pyhät …..... kelvollisiksi palveluksen työhön”!

Toiminta eli ohjelman pyörittäminen EI ole seurakunnan päätehtävä vaan yhteys! Yritämme saada a) ihmisiä Jeesuksen Yhteyteen ja b) hoidamme suhteitamme toinen toisiimme ja Jumalaan tukien ja rakastaen toisiamme kuten Kristuskin rakasti meitä! Pelkkä toiminta väsyttää ja näivettää uskovan mutta yhteys saa aikaan MIELEKÄSTÄ toimintaa jonka keskipisteenä on Kristus ja joka EI väsytä koska silloin uskova ”tekee minkä tekee” rakkaudesta Kristukseen jota haluaa miellyttää! JOS näet jonkun aivan uuvuksissa olevan uskovan palvelevan viimeisillä voimillaan voit olla melko varma että hänellä on motivaation ja/tai aidon yhteyden puutetta uskovien keskellä ja silloin et saa olla pelkkä sivusta katsoja.

Ote kirjasta ”Opetuslapseuttaminen; Avain Elävään Seurakuntaan” (Petri Ylenius) : ”Raamatullinen seurakunta on terve ja elävä. Se elää Jumalan Sanan ja Tavoitteiden mukaisesti, mikä tarkoittaa rakkaudellisia suhteita Jumalaan ja yhteyttä seurakunnan keskellä: Se on aitoutta, rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä toistemme kohtaamisessa; se on paimenuutta, johon meidät on KAIKKI on kutsuttu; se tuo laadullista ja määrällistä kasvua, sillä terve seurakunta synnyttää lapsia joita kasvatetaan isien ja äitien avulla hengelliseen aikuisuuteen; se on Jumalan voimaa ja hengellistä todellisuutta arjessa; se on uskallusta valtuuttaa ja vallata maata. Tälläisen mallin Raamattu meille antaa”! Kyse on pitkälti ”yleisen pappeuden” eli alkuperäisen Raamatunmallin palauttamisesta seurakunnan ohjenuoraksi. JOS uskovat ajattelevat yleisesti että Työn tekee ”Seurakunnan Työntekijä (-t)” ja muut (suurin osa) olla möllöttää ”kuolema totisesti” on padassa. Esimerkiksi kun kokoukseen tulee uusi ihminen jonkun meistä pitäisi lähestyä tätä henkilöä luonnollisella ja rauhallisella tavalla toivottaen hänet tervetulleeksi!

Alkuseurakunta kokoontui kodeissa. EI ollut kirkkoja eikä varsinkaan katedraaleja. Koen että meidän tulisi harkita jonkinlaista solutoimintaa kodeissa mutta alkaa hyvin matalalla profiililla. Ajatus on se että uskovat voisivat paremmin kokea tulevansa kuulluiksi, hoidetuiksi ja rakastetuiksi pienemmissä ryhmissä? Mistä aloittaisimme? Onko ehdotuksia; kuka avaa ovensa ensimmäiseksi?

Miten NÄKY syntyy?

Habakuk 2 : 1 - 4 Rukous, paasto, Jumalan kasvojen edessä odottaminen ja ”tähystäminen” omalta kohdaltamme seurakunnan keskellä ovat avainasemassa tässä ”yhteisen näyn etsimisessä”! JOS emme vietä laatuaikaa yhdessä seurakunnan keskellä eli ole mukana rakentamassa sitä saattaa olla että se jää meille vieraaksi ja epämääräiseksi. Sinua tarvitaan tässä. Tarkoitus olisi että kaikki jotka koette tämän srk-kodin tärkeäksi osallistuisitte näihin tulossa oleviin aivoriihiin, yhteyden parantamiseen ja hengelliseen taisteluumme! Me ihmiset ollaan sellaisia että varsinkin uudet asiat eivät jää ensimmäisellä kerralla mieleen (”kertaus opintojen äiti”) ja KUN Herra puhuu meille että meidän pitäisi ottaa askelia poispäin mukavuusalueeltamme korvamme menevät helposti tukkoon! Näky syntyy nöyrtymällä Herran kasvojen edessä tunnustamaan itsekkyytemme ja syntisyytemme ja tekemällä sen jälkeen aitoa parannusta henkilökohtaisesti! Joskus olen ajatellut jopa niin että meillä ei ole herätystä ”koska emme itse asiassa halua sitä tosissamme” sillä tyydymme uimaan vain pintavesissä omalla mukavuusalueellamme. Olisko näin? EN syytä ketään – saarnaan ensin itselleni mutta olemmeko valmiit ottamaan vastaan SEN HAASTEEN jonka Jumala meille haluaa antaa? Aivan jokainen meistä vaikuttaa ilmapiiriin jonka seurakunnassa luomme joten kukaan meistä ei voi ajatella että minun osuudellani ei ole väliä – sillä ON ja paljon! Herra antakoon meille sen armon että voimme nähdä kuinka sieluja pelastuu, sairaita paranee, uskovat uudistuu ja seurakunta lisääntyy ”Pyhän Hengen virvoittavasta vaikutuksesta”! Olemme samassa veneessä ja jokainen meistä voi oppia jotain uutta ja hyvää muilta. Kertokaapa avoimesti ajatuksianne tämän lyhyen epistolani johdosta. Kiitos kaunis! Yst. Terveisin; teidän Joel Viljanen

 

Porissa, 19.07.2015   Kiitämme kokosydämisesti Vettenniemen perhettä kaikesta rakkaudestanne ja työstänne jolla olette Lähetysseurakunnassa meitä siunanneet ja seuraavalla tekstillä toivotamme jatkossakin Jumalan Runsasta Siunausta kaikkiin elämänne osa-alueisiin! :

Hepr. 6 : 7 Maa, joka särpii sisäänsä sen päälle usein tulevan sateen ja kantaa kasvun hyödyksi niille, joita varten sitä viljelläänkin, saa siunauksen Jumalalta; 8 mutta se, joka tuottaa orjantappuroita ja ohdakkeita, on kelvoton ja lähellä kirousta, ja sen loppu on, että se poltetaan. 9 Mutta teistä, rakkaat, uskomme sitä, mikä on parempaa ja mikä koituu teille pelastukseksi — vaikka puhummekin näin. 10 Sillä Jumala ei ole väärämielinen, niin että hän unhottaisi teidän työnne ja rakkautenne, jota olette osoittaneet hänen nimeänsä kohtaan, kun olette palvelleet pyhiä ja vielä palvelette. 11 Mutta me halajamme sitä, että kukin teistä osoittaa samaa intoa, säilyttääkseen toivon varmuuden loppuun asti, 12 ettette kävisi veltoiksi, vaan että teistä tulisi niiden seuraajia, jotka uskon ja kärsivällisyyden kautta perivät sen, mikä luvattu on !  

 

Pori, 14.7.2015

 

Hepr. 4 : 12 Jumalan sana on Elävä ja Väkevä. Se on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka, se iskee syvään ja viiltää halki sielun ja hengen, nivelet ja luiden ytimet, se paljastaa sisimmät aikeemme ja ajatuksemme. 13 Jumalalta ei voi salata mitään. Kaikki, mikä on luotu, on avointa ja alastonta hänelle, jolle meidän on tehtävä tili !

 

Jumalan Sana on enemmän kuin vain painomustetta tai tietoa. Se on "Kristus meissä kirkkauden toivo"! Se Elää sitä mukaa kuin me tarvitsemme sen neuvoja, lohdutusta ja voimaa arjessamme sekä annamme Pyhän Hengen murtaa kovaa ulkokuortamme & sydäntämme! Se on väkevä (tehokas) JOS voimme ymmärtää kuinka Herra haluaa vaikuttaa arjessamme ja "kaikkialla Hänen tuntemisensa tuoksua"! :  2 Kor. 2 : 14 Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka aina kuljettaa meitä voittosaatossa Kristuksessa ja meidän kauttamme joka paikassa tuo ilmi hänen tuntemisensa tuoksun! 15 Sillä me olemme Kristuksen tuoksu Jumalalle sekä pelastuvien että kadotukseen joutuvien joukossa: 16 näille tosin kuoleman haju kuolemaksi, mutta noille elämän tuoksu elämäksi. Ja kuka on tällaiseen kelvollinen? 17 Sillä me emme ole niinkuin nuo monet, jotka myyskentelevät Jumalan sanaa; vaan puhtaasta mielestä, niinkuin Jumalan vaikutuksesta, Jumalan edessä, me Kristuksessa puhumme!

Annetaan Jumalan "kyllästää" kaiken ympärillämme tänäkin kesänä! terv. JV