Tehdään aikaa! (9.1.2019)

Budjettiremontti 2019

Sanomattakin on selvää että aikamme on rajallinen. Jumala on tehnyt ajan ihmistä varten. Hänen luonaan ei ole vaihtelun varjoa – ei ole aikaa – on vain IKUISUUS. Hän on aika – alku ja loppu – A ja O! Voiko sitä aikaa sitten ”tehdä” täällä ”ajassa”? Kyllä ja ei! Ikääsi et pysty lisäämään kyynäränkään vertaa mutta pystyt kyllä lyhentämään sitä! Job 14:15. Jokainen voi silti tehdä uusia järjestelyjä ja tarkastaa ajankäyttöään silloin tällöin.

Näin vuoden alkaessa on hyvä ajatella vähän mihin käytän arvokkaan aikani ja voinko tehdä tilaa jollekkin uudelle ja tärkeämmälle asialle tänä vuonna! Jokaisella meillä on varmaan aikaa niille asioille joita pidämme tärkeinä/joista pidämme ja jos ei ole, niin sitten me ”tehdään niille aikaa&varoja”!

Jos aika on rahaa ja niinhän se monesti on, niin millaisen ”Vuosibudjetin 2019” olet tehnyt? Ymmärrämmekö myöskään Jeesuksen opetukset rahankäytöstä oikein? Paljonko ajattelemme köyhiä ympärillämme ja yleensä maailmassa? Luukas 12 : 15 Sitten hän sanoi heille: ”Olkaa valppaat ja karttakaa kaikenlaista ahneutta, sillä ihmisen elämä ei riipu hänen omaisuudestaan, vaikka sitä olisi ylen määrin. 33 Myykää, mitä teillä on, ja antakaa almuja. Hankkikaa itsellenne kulumattomat kukkarot, ehtymätön aarre taivaisiin, minne varas ei ulotu ja missä koi ei turmele.34 Missä on teidän aarteenne, siellä on myös sydämenne.”

Vaimoni ei saa kaikkea työntekoaan rahassa vaan osan hän saa tallettaa aikapankkiinsa. Hänenkään työnantaja ei silti pysty antamaan hänelle enempää aikaa kuin se 24 t. mikä meillä kaikilla on. Hän vaan saa vapaa-aikaa työstään joka sitten kuluu rakkaan vaimoni päättämällä tavalla. Miten minä kulutan ns. ”ylimääräisen aikani”?

Millaisen siivun sinun rahoistasi ja aikapankistasi saa: Jumala ja Hänen Valtakuntansa työ, seurakuntasi, perheesi, ystävät, työ, opiskelu, kuntoilu, lepo, harrastukset eli huvit ja monet muut sinulle tärkeät asiat? Tämä budjetti kertoo karun ja totuudenmukaisen kuvan siitä mitä arvostamme ja mitä emme, mitkä ovat elämämme todelliset arvot ja mitkä eivät.

Monet ihmiset heräävät vasta viimeisinä päivinään tarkastamaan ajan- ja rahankäyttöänsä ja huomaavat kuinka huonosti ovat näitä käyttäneet! Monet tärkeät ihmissuhteet esim. ovat jääneet täysin hoitamatta. Kuinka tärkeää olisikaan NYT alkaa käyttämään aikaamme niihin todella tärkeisiin asioihin vai mitä? Luukas 16:9 Minä sanon teille: hankkikaa itsellenne ystäviä väärällä mammonalla, jotta he, kun se loppuu, ottaisivat teidät iäisiin majoihin. 

Itse haluan tehdä tässä asiassa parannusta ja muuttaa ajan- ja rahankäyttöäni oikeaan suuntaan. Tsemppiä sinulle ja meille kaikille tämän uuden budjetin tekoon! J.V