Juuso Leivonniemi: Vapaaksi peloista (L, TV)

1. Kerro lyhyesti, millaista elämäsi on ollut ?

Elin melko tavallista suomalaisen nuoren miehen elämää, kunnes minua alkoi yläasteiässä hallita sosiaalisten tilanteiden pelko. Pelko valtasi mieleni aina mennessäni ihmisten pariin. Tämän johdosta aloin viihtyä yhä enemmän yksin. Yksinäisyydestä tuli minulle eräänlainen pakopaikka, jossa sain kokea rauhaa ja vapautta. Kuitenkin kaipasin ihmisten yhteyteen. Etsin kiivaasti apua ongelmaani mm. psykologiasta, filosofiasta ja mielen rauhaa lupaavista itämaisista uskonnoista, mutta en löytänyt.

Sisäisen jännityksen täyttäessä elämäni, minulle kehittyi outo lihasjännitys sydämen kohdalle. Outo kiristävä tunne vasemman rinnan kohdalla alkoi nostattaa mieleen pelkoja: Reistaako sydän? Heräänkö huomen aamulla? Yksinäisyys ei tarjonnutkaan enää lepoa ja rauhaa, vaan sisältä päin nousevat pelot ajoivat minut etsimään yhä kiivaammin apua ongelmiini.

 

2. Mikä on merkittävin hetki elämässäsi ?

Tuossa tilanteessa sain kutsun Kristus keskeisen toipumisryhmän (KRITO) -esittelytilaisuuteen. Aluksi ajattelin, että ei nuo Jeesus jutut ole minua varten. Kuitenkin tuona iltana ollessani yksin opiskelija-asunnossani pelot alkoivat jälleen ahdistaa mieltäni ja päätin mennä tilaisuuteen.

Tuossa tilaisuudessa seurakunnan työntekijä puhui Jeesuksesta hyvänä paimenena, joka lähtee etsimään kadonnutta lammasta. Löydettyään lampaan hän nostaa sen harteilleen ja kantaa takaisin laumaan. (Luuk. 15: 4-7) Yritettyäni itse kovin selvittää ongelmiani, minua puhutteli voimakkaasti se, että Jeesus ei sanonutkaan tuolle eksyneelle lampaalle: ”Yritä kovemmin. Tee sitä ja tätä.”, vaan hän nostaa lampaan harteilleen ja kantaa takaisin laumaan. Halusin jättää koko elämäni tuossa tilaisuudessa Jeesuksen kannettavaksi. Tuosta hetkestä lähtien elämäni lähti pikku hiljaa eheytymään.

 

3. Mikä kokemus on jäänyt mieleen uskonelämäsi aikana ?

Tuossa samassa tilaisuudessa koin Jumalan rakkauden tosi voimakkaana. Tuossa Jumalan rakkauden läsnäolossa koin itseni tosi huonoksi ja syntiseksi – en lainkaan tuon rakkauden arvoiseksi. Mutta silti koin, että Jumala rakastaa minua aivan valtavasti tällaisenaan – huonona, heikkona, epäonnistuneena ja itsessään kyvyttömänä laittamaan elämäni asioita kuntoon. Se oli valtavaa. Itkin tuossa rakkauden ja armon ilmapiirissä. Koin sisimmässäni löytäneeni sen, mitä olin koko elämäni etsinyt.

 

4. Mitkä tänään ovat tärkeitä asioita elämässäsi ?

Tänä päivänä minulle ovat tärkeitä Jumalan Sana elämän ohjenuorana, Jumalan valtakunnan edistäminen, Jumalan antama ihana vaimoni Tiina sekä pieni suloinen Aada -tyttömme, jonka saimme uuden vuoden aattolahjana 2011.

 

Katso Juuson todistus TV7 Kosketus ohjelmassa vuonna 2010