Mitä mieltä Raamatusta?

Tässä muutamien kuuluisten tiedemiesten ja filosofien mietteitä Raamatusta:

 

Galileo Galilei (1564-1642). Kuuluisa italialainen fyysikko, astronomi ja filosofi: " Uskon, että Pyhän kirjan tarkoituksena oli saada ihmiset vakuuttuneiksi pelastumiselle välttämättömistä totuuksista, joita eivät voineet uskottavalla tavalla esittää tiede tai muut keinot, vaan ainoastaan Pyhän Hengen valo."

 

Immanuel Kant (1724-1804). Saksalainen filosofi, jota pidetään yleisesti uudemman ajan suurimpana filosofina: "Raamattu on jaloin aarre. Ilman sitä olisin onneton ihminen. - Teette oikein etsiessänne lohtua evankeliumista, sillä se on kaiken totuuden ehtymätön lähde, jota totuutta ei löydy mistään muualta, kun järki on tutkinut läpikotaisin oman alueensa."

 

Samuel Morse (1791-1872) Lennättimen keksijä: "Mitä lähemmäksi saavun pyhiinvaellusmatkani loppua, sitä selvemmäksi minulle tulevat todisteet Raamatun jumalallisesta alkuperästä, sitä enemmän alan arvostaa Jumalan suurta ja ihanaa lääkettä langenneelle ihmiselle. Tulevaisuutta valaisee toivo ja ilo. - Tiedän keneen uskon, ja  iloitsen siitä, että tämä elämänvirtani laskee pian iankaikkisen rakkauden mahtavaan mereen. Tutustun mielelläni kuvaukseen maasta, johon matkustan. Haluan mielelläni oppia tuntemaan sen."

Lähde: Iso Raamatuntietosanakirja 1972

 

Mitä mieltä sinä olet?

 

Edit. Marko Nuurkari