Rohkeasti uuteen vuoteen

 

Apostolien teoissa luvussa 27 kerrotaan, kuinka Paavali purjehti vankina kohti Roomaa yhdessä muiden vankien sekä laivan miehistön kanssa. Heitä oli laivassa kaiken kaikkiaan 276 henkilöä. Rajuilma kuitenkin yllätti laivan ja laiva joutui moneksi päiväksi tuuliajolle. Ihmiset laivassa olivat epätoivoisia, kun myrsky jatkoi pauhaamistaan eikä aurinkoa näkynyt moneen päivään. Lopulta he menettivät kaiken toivonsa pelastumisestaan.

 

Myös Paavali oli peloissaan. Ahdistuksessaan Paavali kuitenkin rukoili ja rukoillessaan Jumalan enkeli seisoi hänen edessään ja sanoi: ”Älä pelkää, Paavali, keisarin eteen sinun pitää menemän; ja katso, Jumala on lahjoittanut sinulle kaikki, jotka sinun kanssasi purjehtivat.” (Apt. 27: 24) Näillä sanoilla Paavali myös rohkaisi muita kanssamatkaajiaan.

 

Kun laivan matkustajat olivat jo epätoivonsa tähden olleet 14 päivää syömättä Paavali kehotti heitä: ”Sentähden minä kehoitan teitä nauttimaan ruokaa, sillä se on tarpeen meidän pelastuaksemme; sillä ei yhdeltäkään teistä ole hiuskarvaakaan päästä katoava." Tämän sanottuaan hän otti leivän ja kiitti Jumalaa kaikkien nähden, mursi ja rupesi syömään. Silloin kaikki tulivat rohkealle mielelle ja ottivat hekin ruokaa.” (Apt. 27:34-36) Pian tämän jälkeen laiva haaksirikkoutui ja kaikki matkustajat pelastuivat läheiselle Maltan saarelle.

 

Tämä kertomus Raamatusta sopii myös meille rohkaisuksi ja kehotukseksi tähän aikaan jossa me elämme. Koronan myllertäessä ympärillämme monet ihmiset ovat peloissaan, ahdistuneita ja epätoivoisia sen suhteen, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kun ahdistuksessamme rukoilemme Jumalaa, Hän haluaa kohdata meitä, puhua meille ja rohkaista meitä. Kun olemme Jumalalta ja hänen Sanastaan saaneet rohkaisua, me voimme sanoillamme ja teoillamme Paavalin tavoin myös rohkaista kanssamatkaajiamme.

 

Jumalan kanssa voimme turvallisin mielin kohdata uuden vuoden mukanaan tuomat haasteet ja mahdollisuudet.

 

Siunausta vuoteen 2021 jokaiselle!

 

1.1.2021

 

Juuso